Spring til indhold

5 gode bud på hvordan du kan få endnu mere ud af Youtube!

Youtube er én af de største “tv-kanaler”, som 75% børn og unge benytter dagligt. Youtube har 1,300,000,000 brugere, og der bliver uploadet over 300 timers video hvert minut! Men hvorfor kun konsumere indhold, som andre lægger op på Youtube, når du kan få din egen kanal og producere videoer til fx undervisningen, den lokale idrætsforening eller privat?

Til #Lærerlink gav jeg disse 5 bud på, hvordan man kan få endnu mere ud af Youtube:

  1. Lav playlister på Youtube
  2. Tilpas thumbnail (miniaturebillede)
  3. Opret kapitler i egne film
  4. Find gratis musik i Youtubes musikbibliotek
  5. Lav undertekster

Læs mere i artiklen Derfor vil unge hellere se YouTube end DR fra 2017

FIF: Sådan KAN DU BRUGE Youtube til dine private hjemmevidoer

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg kunne få alle vores hjemmevideoer endnu mere i spil. De har længe været gemt væk på en ekstern harddisk, hvor de lå gemt som uredigerede og tunge råfilm. Jeg vidste derfor, at jeg for det første skulle igang med at redigere alle disse råfilm. Det har været vinterens store hyggeprojekt, og jeg har anvendt iMovie på min Mac til redigeringen og læst råfilmene ind én ad gangen, klippet dem og lavet de færdige film. De færdige film ligger to steder. De ligger på min eksterne harddisk i mapper efter årstal, og så er de også uploadet til min privat Youtube-konto. Jeg har markeret dem som private, dvs. det er kun mig, der kan se dem og vise dem til andre. Alle videoer er markeret med en titel samt et årstal fx. Fisketur, 2011. På Youtube har jeg samlet alle videoer fra fx 2011 i en playliste med titlen: Videoer, 2011. Jeg har desuden oprettet en regel for playlisten, således at alle videoer med 2011 i titlen automatisk kommer med på playlisten. Smart!

I perioden 2004 – 2011 anvendte vi primært vores digitale videokamera, men derefter overtog lommekameraet og senere mobilen disse videooptagelser. Her er det jo så smart, at de sidstnævnte videoer er samlet på photos.google.com, og du kan søge dem frem under videoer. Jeg har grupperet videoerne i mapper fx. Fisketur med hele familien, 2012 og derefter downloadet alle videofilerne, for derefter at redigere dem i iMovie, gemme den færdige film som en fil på min eksterne harddisk og til sidst uploadet den til min Youtubekanal.

Når vi sidder i sofaen sammen med familie og venner, kan jeg ofte finde en eller flere videoer frem fra en fælles begivenhed – og både store og små er superglade for at se og gense alle minderne. Jeg finder videoerne via Youtube-appen på min mobil eller iPad og streamer dem til vores Chromecast eller Apple-tv.

Det bliver et omfattende arbejde, alt efter hvor meget råfilm du har til at ligge. Men det er det hele værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.