Spring til indhold

Har vi nogle bøger om…?

mobiltelefonenHer i den sidste uges tid, kom der en del elever fra 7. årgang, som var i gang med at forberede deres projektuge. De have helt styr på deres problemformulering og skulle nu finde bøger til deres emne. Emnerne var bl.a. kriminalitet, dans og musik, konfirmationen før og nu, fattigdom og mobiltelefonens udvikling. De fleste af emnerne kunne jeg finde bøger til – desværre var ikke alle bøger up to date. Jeg kunne ikke hjælpe med relevant litteratur omkring mobiltelefonenes udvikling, men jeg vidste, at der lå en del online. Timen var snart slut, så jeg lavede en aftale med gruppen, at jeg ville sende en mail til dem over intra.

Herefter gik jeg i gang med at Google mig frem til relevante hjemmesider omkring mobiltelefonens udviklingen. Jeg vælger at lave en digital opslagstavle i web 2.0 værktøjet Pinterest, som er kollaborativ og nem at dele via link. Du kan også app’en til din smartphone eller tablet. Jeg delte også  linksamlingen med deres lærer, for måske har hun også nogle gode links, hun vil tilføje?

Læs mere om: Lav digitale opslagstavler med Pinterest

Jeg har installeret udvidelsen Pinterest til min Chrome-browser, så det var nemt at “pinne” de forskellige hjemmesider på min digitale opslagstavle Mobiltelefonen

Læs mere om udvidelser til Chrome-browseren her: Få mere ud af Chrome-browseren

Når overbygningen skal arbejde med projektopgave, tænker jeg, at PLC fremover skal tilbyde vejledning i:

  • materialesøgning i PLCs materialer via Integra
  • materialesøgning på folkebiblioteket
  • smarte søgeteknikker på Google
  • Kollaborative linksamlinger fx Pinterest

Måske de også skulle lære at bruge Pocket, der gør det nemt at gemme links, videoer mm. til senere læsning? Læs mere om Pocket her Lærerens bedste apps

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.