Spring til indhold

Kooperation vs. kollaboration

Flere web 2.0 værktøjer lægger op til kollaboration. I ovenstående film viser jeg blot et udsnit – nemlig Mindmeister, Prezi, Google, Pinterest og WordPress.

 “Kollaborativt arbejde er kendetegnet ved, at flere personer i fællesskab og med fælles målsætning løser en opgave, samt at medlemmerne af arbejdsfællesskabet er gensidigt afhængige af hinanden og føler et gensidigt ansvar”

Bang 2005 s. 2

Elever og lærere kan – uafhængig af tid og sted – samarbejde kollaborativt om et produkt. I de ovenstående – pånær WordPress – kan de sågar arbejde i samme produkt på samme tid. Mindmeister og Google giver også mulighed for at chatte indbyrdes indenfor deres rammer.

Det kræver selvfølgelig et login, hvorefter man opretter et projekt og inviterer andre til samarbejde.

Jeg bruger personligt Google Edu versionen sammen med mine elever og kollegaer. Mine elever kan dele deres dokumenter fra Google med mig, og jeg kan kommenterer på dem uden at printe, downloade, uploade mm. Det hele bliver “i skyen”. Jeg har også lavet årsplanen i Google kollaborativt med min kollega og linket til den inde i Skoleintra – så kan vi tilpasse den undervejs, og linket dertil henviser altid til den opdaterede og eneste version.

Hvis jeg skal holde et oplæg sammen med en kollega, vælger vi ofte et kollaborativt værktøj såsom Prezi eller Google Presenation, så vi kan arbejde, når vi hver især har mulighed for det.

2 tanker om “Kooperation vs. kollaboration”

  1. Hej Anja
    Hvor er det bare en SUPER FLOT film du har lavet her. Den viser tydeligt, hvorfor kollaborativt arbejde er den vej vi skal gå. En lille fin appetvækker på hvad du kan, og hvad du har stor indsigt i. Det er rigtig spændende at følge dig, for du har altid fingeren på pulsen. Godt gået 🙂
    Kh. Helle

    1. Tak for de flotte ord Helle – det giver da ekstra energi til mit næste indlæg omkring billeder 🙂 Vh. Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.