Spring til indhold

Køreplan til videovejledninger

Det er helt sikkert meget individuelt, hvordan vi hver især vil gå i gang med en skærmoptaget videovejledning. I dette indlæg giver jeg fem af mine bedste råd videre til dig.Køreplan til videovejledninger

1. Tydelige læringsmål

Hvad kan man lære af at se din videovejledning? Hvordan er den bygget op? Jeg starter tit med: “I denne video vil jeg vise, hvordan du…“. Jeg afslutter også tit med at samle op på de ting, som er blevet gennemgået undervejs i videovejledningen. På den måde har jeg også en slags dagsorden, som jeg kan følge.

2 Lav et manuskript//lav IKKE et manuskript

I starten prøvede jeg at lave et manuskript til mine videovejledninger, men jeg brugte dem stort set ikke, når jeg først var i gang. I dag har jeg det sådan, at når først jeg ved, hvad målet med min videovejledning er, skal jeg kun have to ting på plads: Hvad jeg siger som det første og som det sidste.

3. Shhhhhhhhhh…

Man er godt i gang med at optage, og så bliver der lige pludselig banket på døren, eller mobilen ringer eller Facebook giver lyd fra sig! Sørg for at sætte dig et fredeligt sted, hvor INGEN forstyrrer dig og luk ned for mobil og sociale medier. Jeg optager de fleste af mine videovejledninger derhjemme, når der er ro i huset.

4. Ro på!

Når man optager, har man måske nogle små vaner med at suse rundt med musen og klikke her og der. Jeg kan også godt komme til at tale lidt hurtigt, så et godt råd er:  Ro på! 

5. Ingen generalprøver

Når jeg optager en video, er det altid mit mål, at den første optagelse sidder lige i skabet. Jeg tager dem som regel om flere gange (mange), men nogle gange er jeg også heldig, at jeg fanger den første gang. Jo mere man øver sig, jo heldigere bliver man…

God fornøjelse!

Læs også: The Flipped Classroom er ikke en alt-eller-intet model

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.