Spring til indhold

Lækre linksamlinger med Symbaloo

www.symbaloo.com er – indtil videre – mit favorit web 2.0 værktøj til at lave linksamlinger med. Det fanger både store og små med de apps-lignende blokke, der guider dem videre ud på internettet. Genialt i indskolingen, hvor eleverne er usikre i at stave, læse eller finde de rigtige bogstaver på tasteturet. Her skal de blot finde ikonet og trykke 🙂

Ovenstående webmix ligger som en genvej på 0. – 3. klasses Elevintra, så de altid har linksamlingen ved hånden. Både i skolen og derhjemme. Det er nemt for mig at vedligeholde webmixet, da jeg blot skal tilføje en ny blok, indsætte webadresse og billede, hvorefter linket dukker op, næste gang eleverne går på webmixet.

I min egen klasse er det er stor fordel, at jeg nogle gange kan sige “I må gå ind i Skolefriv, hvor I må spille Elevdelta, læse på www.abc.dk eller se små film på Danske-dyr. De sidste 10 mnutter må I gå frit i Skolefriv. Jeg er tryg ved linksamlingens indhold, og de kommer ikke ud i nogle “ulødige” Youtube-videos eller Facebook-spil. Som en sidegevinst oplever jeg ofte, at eleverne arbejder videre derhjemme, da alle spillene ligger tilgængelige online, så grænsen mellem skole/hjem bliver udvisket. Forældrene får også gode idéer til, hvilke hjemmesider deres børn kan arbejde med derhjemme.

Symbaloo findes også som app til både Android og iPhone, så det bliver endnu nemmere for dig at vedligeholde dit webmix.

Fif: Når du har oprettet dit eget webmix, kan du kopiere mine links fra Skolefriv over til dit eget – se video her. Navnet på dit webmix må gerne være nemt at stave til, da det efter en uges tid bliver søgebart i Google, så eleverne kan google det.

Andre gode idéer til brugen af Symbaloo:

  • Lav en linksamling til dine elever forud for et emne om fx naturkatastrofer
  • Som bibliotekar kan du oprette en linksamling med skolens digitale abonnementer eller gode apps
  • Indstille et webmix som startside til browseren.
  • Trække webmix ud som genvej på computerens skrivebord

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.