Spring til indhold

Morten Dürrs forfatterskab

I min 4. klasse har vi arbejdet med Morten Dürrs forfatterskab. I dette indlæg har jeg samlet mål, opgaver mm., som du er meget velkommen til at lade din inspirere af og bruge i din egen undervisning. 

Målgruppe: 3. – 5. klasse

Varighed: 3 uger

Tekniske krav:

Mine opgaver er lavet i Google Dokumenter. De virker bedst på computer eller Chromebook, da man ikke kan redigere i tabeller på iPad. Ebøgerne fra eReolen kan læses på computer, tablet, smartphone og iPod.

Målark - forløb med Morten Dürr

Se målarket her

Uge 1

Vi startede med at læse Djævledukken og Spøgelsestoget i uge 1, da de var lettest at læse (lix 15-16). Jeg havde lånt  de to titler ved www.cfunord.dk.

Førlæsningsstrategi:

Før eleverne læste Spøgelsestoget, skulle de give deres bud på historiens handling ved kun at have set forsiden og titlen på bogen. Se opgaven her

Mens vi arbejdede med Spøgelsestoget s. 1-28, skulle eleverne svare på nogle spørgsmål for at tjekke deres læseforståelse. Jeg har lavet det i Google Forms og delt det med hele klassen via et link.

Efter læsning af Spøgelsestoget svarede eleverne på spørgsmål til teksten

Uge 2

Derhjemme og på skolen læste eleverne frit i Mortens Dürrs ebøger på eReolen. Se bøgerne her. De svage læsere hørte også bøger på www.netlydbog.dk – se Mortens Dürrs titler her. Det krævede kun, at de var oprettet som låner ved Aalborg Bibliotekerne, hvilket forældrene hjalp dem i gang med før forløbet.

Sådan kommer du godt i gang med eReolen: PC og app.

I klassen læste de på PC, tablet og smartphones, og bøgerne var aldrig udlånt! Løbende udfyldte eleverne denne oversigt, for at finde frem til de temaer, som Morten Dürrs handlede om. I fællesskab udfyldte vi Djævledukken og Spøgelsestoget, så de vidste, hvordan de skulle udfylde oversigten.

Uge 3

Fra klassebloggen:

I timerne skal I arbejde med en præsentation af Morten Dürrs forfatterskab. I kan vælge at lave det i:

 • Mindmeister
 • Google præsentation eller
 • Prezi

På Morten Dürrs blog www.mortendurr1.wordpress.com kan I læse mere om hans bibliografi. I kan også læse et interview med Morten Dürr på www.pallesgavebod.dk eller på fortaellingen.dk. I kan læse mere om Morten Dürr som person på www.boernelitteratur.dk.

Derhjemme skal I fortsætte med at læse dagligt i bøger skrevet af Morten Dürr. I har mulighed for at låne syv bøger i alt på eReolen.dk, så I kan prøve at finde nogle flere, I kan læse. I skal også opdatere jeres digitale læselog med titel, sider, lix og resume.

Evaluering

Alle elevernes præsentationer blev udgivet på vores klassekanal i Skoletube. I kommentarfeltet under hver præsentation, gav jeg en kommentar som feedback. Der var fokus på layout, indhold og opbygning. Vi så også præsentationerne sammen på klassen.

Se også  elevernes tjekliste

3 tanker om “Morten Dürrs forfatterskab”

  1. Hej
   I må bruge alt indhold på min blog ;-). God fornøjelse!
   Ps. jeg har også lavet et kursus til iTunes U, hvis I bruger iPads i undervisningen. Søg på Morten Dürr…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.