Spring til indhold

“Overførelse af billeder” del 2

Dette er anden del i serien omkring billeder, hvor jeg vil guide dig igennem nogle af de muligheder, der er for at:

Jeg præsenterer dig for mine favoritværktøjer til alle ovenstående punkter, så lad dig inspirere 🙂

“Overføre billeder” del 2

I takt med at kameraerne på smartphones og tablets bliver bedre og bedre, tager jeg også flere billeder med disse devices. Her vil jeg vise, hvordan jeg  overfører mine billeder fra disse devices.

Dropbox
Mine billeder fra min smartphone og tablet overføres automatisk via Dropbox. Dropbox er mit digitale USB-stick, hvor jeg gemmer og opbevarer dokumenter, billeder og andre filer i skyen. For at få mest ud af din Dropbox, skal den installeres på din PC. Du kan downloade Dropbox og oprette en konto gratis her. Derefter henter du Dropbox app´en til din smartphone eller tablet og aktiverer automatisk camera upload. Herefter synkroniserer din smartphone og Dropbox automatisk dine billeder, så du har dem både på dine mobile devices, PC og i skyen på www.dropbox.com. Du kan også uploade andre filer manuelt fra din smartphone og tablet til din Dropbox fx video. På den måde bliver du helt fri for kabler!dele mapper i dropbox
Efterfølgende kan du vælge at gruppere dine billeder i en ny mappe i din Dropbox og derefter dele mappen. Du kan vælge at dele den via et link og hermed give andre adgang til at se dine billeder. Du kan også vælge at dele mappen med andre Dropbox-brugere, som så kan tilføje og redigere billeder i samme mappe.

Google+

App’en Google+ kan også lave Automatisk Fotobackup på dine mobile devices og gøre det let at dele billederne i Googles pendant til Facebook: Google+. Du kan vælge hvilke cirkler, du vil dele dine billeder med og flytte billederne til albums, som andre kan få adgang til og dele deres billeder i. Hvis du ikke er interesseret i at bruge Google+, kan du blot se det som en smutvej til at få dine billeder ind i Picasa, som jeg vil komme ind på i næste afsnit.

Importer billeder til din PC med Picasa

Hvis du gerne vil have endnu mere ud af dine billeder, kan jeg varmt anbefale dig at installere Picasa. Picasa er Googles gratis fototjeneste, der giver dig mulighed for at:

  • søge alle dine billeder og videoer på computeren op, kategorisere dem efter dato og give et godt overblik over dem
  • redigere dine billeder fx røde øjne, beskæring, indsætte tekst og masser af flotte effekter
  • uploade dem til dit Webalbum og dele dem via link eller som embeddet slideshow
  • uploade billederne til Facebook
  • lave film og collager på ingen tid!
  • og meget mere…

Billederne fra mit spejlrefleks- og lommekamera overfører jeg enten via kabel eller kortlæser til computeren ved hjælp af Import-funktionen i Picasa.  Du kan downloade Picasa her.

I denne video giver jeg dig en kort intro til programmet, og i den næste kan du se, hvordan du overfører billeder fra dit kamera til Picasa.

Sådan importerer du billeder fra dit kamera til Picasa

Du kan også tilgå dine Picasa albums og uploade flere billeder fra din smartphone og tablet via disse apps:

1 tanke om ““Overførelse af billeder” del 2”

  1. En anden fordel ved at benytte sig af G+ (som både virker på iOS og Android) er at det foregår automatisk og er fuldtud integreret med alle Google’ andre applikationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.