The Flipped Classroom er en omvendt undervisningsform, hvor eleverne forbereder sig til undervisningen ved hjælp af fx lærerproducerede videoer og flytter lektierne ind i undervisningen. The Flipped Classroom er ikke en alt-eller-intet model. Hvis du er nysgerrig og gerne vil prøve det, kan du starte med at flippe en enkelt lektion. Måske kan du starte med at lave en videovejledning omkring det faglige stof, som er en tilbagevendende udfordring for dine elever at lære?
I dette indlæg kan du få idéer til, hvordan du let kommer i gang med den tekniske del. Der er et hav af muligheder for brug af forskellige programmer og apps til at lave forskellige typer af videovejledninger, så jeg har sorteret lidt i dem og giver et bud på de programmer og teknikker, der virker for mig.
Sådan kan du lave videovejledninger
Skærmoptagelse på computeren
Jeg bruger skærmoptageren www.screencast-o-matic.com i PRO-version eller Screencast i Skoletube. Du åbner programmet, udvælger det område, der skal optages, og trykker på REC.
Husk at bruge et godt headset, så du får den bedste lydkvalitet!
Efter optagelsen kan du vælge at redigere optagelsen i Screencast eller Moviecut fra Skoletube og herefter udgive den på en Skoletubekanal. PRO-versionen giver også mulighed for at udgive direkte til Youtube og Google Drev.
App
Du kan også lave videovejledninger på din iPad med fx app’en Explain Everything, der giver dig mulighed for at forberede et slideshow med billeder, tekst og videoer, som du kan herefter kan speake ind over. Se et eksempel fra Anders Schunk her
Videokamera
Du skal bruge et videokamera på stativ, god belysning og evt. en trådløs mikrofon. Du kan tegne og fortælle ved en kridttavle, whiteboard, flipboard eller interaktiv tavle. Se hvordan Katie Gimbar bruger et whiteboard til sine videovejledninger her. Se også vores TFC-studie.
Du kan også lave videovejledninger med din smartphone.
Du kan også mixe ovenstående muligheder fx lave en optagelse af dig selv ved en interaktiv tavle, hvor du laver en intro omkring videoens indhold. Herefter skifter den over til skærmoptagelse for til sidst at vise opsummerende tekst og tegninger fra Explain Everything. Du kan samle de forskellige optagelser i Moviecut fra Skoletube, Windows Movie maker, iMovie eller andre videoredigeringsværktøjer.
Det er vigtigt, at teknikken ikke kommer til at fylde for meget!
Hvordan skal du dele videoerne med eleverne?
Det hurtigste er at dele et link fra Skoletube eller Youtube på opslagstavlen på Elevintra, men opslagstavlen giver ikke mulighed for at opbygge et arkiv. Læs her hvordan du får max ud af Youtube i din undervisning.
Du kan også dele dine videovejledninger i et arbejdsrum eller offentlige samlemapper i Elevintra, men jeg er kommet frem til, at den bedste løsning er at lave en klasseblog i fx Skoleblogs eller Blogger.
Bloggen giver mulighed for:
-
at linke til eller embedde videovejledninger
-
at opbygge et arkiv
-
gennemskuelig opbygning efter fag og emner
-
feedback via kommentarsystemet
-
at hele teamet bruger samme blog
-
kollaboration
Læs også Alle burde have en blog! eller se her, hvordan du kommer i gang med at blogge på en time!
Mere…
- Læs mere på www.theflippedclassroom.dk
-
brug Kenneth Riis Poulsens videovejledninger til GeoGebra fra hans Youtubekanal.
-
Find flere videovejledninger på Anders Schunks Youtubekanal – hør bl.a. om hans erfaringer med The Flipped Classroom her