Spring til indhold

Top 10 over mine bedste digitale værktøjer i 2015

I dette indlæg har jeg lavet en top 10 over de digitale værktøjer, der for5 mit vedkommende især har hittet i 2015. Det har været let at “spole” tilbage og finde frem til disse digitale værktøjer, ved hjælp af bl.a. Cool its Facebookfeed, mine Youtubevideoer og Pinterest.

#1 Google Drev

Jeg bliver stadig imponeret over, hvordan Google Drev hele tiden udvikler sig, så det bedst muligt kan understøtte samarbejde, kommunikation, kollaboration og fildeling på kryds og tværs. Jeg er i gang med en Master i IKT og læring, og Google Drev er vores nr. 1 værktøj til kommunikation, gruppearbejde, opgaveskrivning, opbevaring af litteratur mm. Planlægningsværktøjet, der understøtter kollaborativ planlægning af målstyret undervisning, blev også lavet i Google Drev. Google for Education gav også anledning til et besøg på friskolen i Nuuk, Grønland, hvor min kollega og jeg introducerede lærere og elever i brugen af Google Drev og Chromebooks.

I dette indlæg kan du se en videovejledning om, hvordan I kan samle alle jeres dagsordner og referater i ét ‘Dagsrat’ i Google Docs – det kan jeg varmt anbefale! God weekend!

Opslået af Cool it på 20. marts 2015

#2 Google Fotos

Har du dine digitale fotos spredt ud over tablet, computer og mobil(er)? Kunne du godt tænke dig at samle dem alle ét sted, så du kan se dem, når du vil – samtidig med, at du får automatisk og ubegrænset fotobackup i høj kvalitet ganske gratis? Så er Google Fotos svaret! Jeg har anbefalet Google Fotos til kolleger, familie og venner og alle, der kommer i gang, er meget tilfredse!

Har du dine digitale fotos spredt ud over tablet, computer og mobil(er)? Kunne du godt tænke dig at samle dem alle ét…

Opslået af Cool it på 9. juli 2015

#3 Google Keep

Egentlig er Google Keep ikke ny, men da den udkom som app til iOS, blev den straks endnu mere attraktiv. Jeg samler alle min noter, to-do-lister, billeder mm. i app’en, og jeg har også mulighed for at dele dem med andre, så vi i fællesskab kan ajourføre fx tjeklister.

Endelig kom Google med en app til Google Keep!Google keep er helt perfekt til at samle noter, to-do lister, billeder,…

Opslået af Apps i undervisningen på 25. september 2015

#4 Blogger

Googles bloggerværktøj Blogger har været i brug på forskellige måder. På mit arbejde er der stadig gang i Digitalbuffet.dk og Fagboxen.dk og seneste skud på stammen er Vidensbloggen, hvor mine kolleger i afdelingen Læring og Pædagogik på skift forfatter indlæg, hvor vi formidler den nyeste forskning på hvert vores område. Jeg har også samlet alle mine Google-videotutorials på en blog, så man kan komme godt i gang på egen hånd. Se mere i dette Facebookopslag:

Har du set min nye blog, hvorpå jeg har samlet ALLE mine videotutorials til Google for Education? I er selvfølgelig velkomne til at dele den 🙂

Opslået af Cool it på 26. august 2015

#5 iMovie

I samarbejde med Helle Schütten Johansen har jeg produceret videovejledninger til Gyldendal. Både til deres www.dansk3-6.gyldendal.dk og deres lærerside, hvor I kan få hjælp til at komme godt i gang med at flippe jeres undervisning med mine videotutorials. Jeg brugte iMovie til at redigere videoer, tegninger og lyd. iMovie er gratis til Mac og nyere iPhones og iPads.

Så er der nyt på bloggen om Flipped Classroom!I dette indlæg har jeg lavet små ‘startpakker’, som kan hjælpe dig hurtigt i gang med at producere videoer til undervisningen.

Opslået af Cool it på 27. juni 2015

6# Youtube

Alle mine videoer bliver udgivet på Youtube, så jeg let kan dele dem på forskellige platforme fx blogs, Facebook, websites mm. Jeg kan selv bestemme, om videoerne skal være;

  • private, hvor det kun er mig, der kan se dem – eller
  • skjulte, hvor kun dem med linket kan se dem, eller om de skal være
  • offentlige og mulige at Google frem.

Herhjemme er Youtube mine børns favoritkanal, og de følger trofast forskellige kanaler, hvor de bl.a. bliver klogere på at tegne, sætte hår, gennemføre baner i deres spil, lave lækre muffins mm.

Jeg var “ung” med de unge og så Guldtuben live i lørdags, hvor der blev delt priser ud til de bedste og mest populære…

Opslået af Cool it på 5. august 2015

#7 VideoScribe/Tawe

Sammen med min kollega, har jeg produceret en række videoer om nationale test ved hjælp af Tawe. Tawe følger med, når man har VideoScribe Pro (ca. 900 kr. pr. år). Først har jeg lavet en stor tegning og ved hjælp af Tawe, har jeg lavet en sti og speaket indover tegningens elementer. Se videoerne i nedenstående Facebookopslag.

Nu er der sæson for frivillige nationale test! I den forbindelse har min kollega og jeg produceret fire små videoer,…

Opslået af Cool it på 18. november 2015

Jeg har endnu ikke udgivet en Videoscribe, men med VideoScribe er det muligt at lave en animeret fortælling, hvor det ser ud som om, at man skriver og tegner undervejs. Se et eksempel her

#8 Wix

Med Wix er det let at lave flotte websites med lækkert layout og funktioner. Skoleforvaltningen site til information, videdenling og inspiration er lavet med Wix. Tjek den på www.nogetathavedeti.dk

#9 Picmonkey/Canva

Når jeg skal lave grafik til fx blogs mm. bruger jeg Picmonkey.com, når det skal gå hurtigt.  Det er let at redigere billederne, tilføje tekst mm. eller samle en række billeder til en collage. Jeg bruger Canva, når jeg gerne vil gemme mine produktioner til videre redigering.

Hvis du ikke lige fået skrevet julekortet endnu, så kan Picmonkey måske være et godt bud 🙂 I denne video viser jeg,…

Opslået af Cool it på 21. december 2015

#10 Thinglink

Med Thinglink har du mulighed for at lave hotspots på dine fotos, så man kan zoome ind på dem og læse/se mere. Vi har brugt den til at samle al kommunikation omkring implementering af læringsplatformen i Aalborg Kommune. Se den digitale version her:

Hvis du/I ikke har mulighed for at kigge forbi vores fine (analoge) timeline på Skoleforvaltningen, 1. sal, så kan du…

Opslået af Cool it på 1. oktober 2015

1 tanke om “Top 10 over mine bedste digitale værktøjer i 2015”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.